Dit ben ik

Goedendag!

Ik geef je een denkbeeldige, stevige hand en zeg: “Mijn naam is Dineke van Kooten. Leuk dat je mijn blog bezoekt!”

Natuurlijk wil je weten wie ik ben en waarom ik dit doe.
Wat er over mij te vertellen valt, is dat ik op 13 juli 1963 geboren ben in een prachtige pastorie te Huizen in een gezin van toen zes (sinds 1969 – zeven) kinderen. Toen ik twee jaar was, zijn wij naar Delft verhuisd waar ik tot nu toe woon.

Na een rustige lagere schooltijd, brak er een turbulente middelbare schooltijd aan. Ik begreep niets van het leven en hoe mensen dat leven leven, maar liet dat niet merken en was buitengewoon sociaal. Een klasgenoot zei jaren later daarover tegen mij: Waar jij was, daar gebeurde altijd wat en was het feest.
Gek he, dat ik dat zelf zo heel anders ervaarde. Eigenlijk stond ik elke dag te overwegen of ik de trein naar school zou nemen of voor de trein zou gaan staan.
Ik deed tien jaar over mijn middelbare school. In het tweede jaar ging ik van het VWO, naar de HAVO, naar de MAVO in een half jaar tijd. Ik bleef zitten in MAVO-3 en haalde mijn MAVO-eindexamen met mijn hakken over de sloot. Uiteindelijk haalde ik – via de LOI en het Lusac College – mijn staatsexamen VWO. Waarna ik ging studeren en na verloop van een korte tijd mijn bul haalde voor de studie Politiek Wetenschap (politicologie – RUL) en een aantekening voor alle vakken van de vakgroep Massacommunicatie en Public Relations (RUU).

Nadat ik ging werken als hoofd van de Afdeling Communicatie / Public Relations werd ik in 1992 ziek en dat duurde 14 lange jaren. Mijn ziekte zou menselijker wijs de rest van mijn leven hebben geduurd (ik had ontstoken gewrichten in mijn loszittende bekken), maar God had andere plannen en genas mij onverwacht op 29 oktober 2006.

Daarna drong het volle leven zich weer aan mij op en moest ik ook daar mijn weg in vinden, wat goed gelukt is. Op 2 september 2016 vier ik dat Emmaüs Coaching 12,5 jaar bestaat!

Op dit moment heb ik een eigen onderneming, waarin ik bedrijven, teams (afdelingen) en individuen coach. Kijk daarvoor op: www.emmauscoaching.nl of www.emmauspastoraat.nl

Maar wie ben ik dan? Ik ben een gelovige, optimische, analytische, intelligente vrouw met veel doorzettingsvermogen, die een leerhonger heeft, leergierig is en het leven anders leeft dan de meeste mensen ‘gewoon’ vinden.

Dat is ook de reden waarom ik een blog bijhoud. In de loop van de tijd, door mijn studies en door mijn werk, heb ik zoveel inzichten gekregen, die ik graag wil vatten in een schema. Die schema’s wil ik hier delen, zodat mijn klanten deze kunnen gebruiken en toekomstige klanten ontdekken hoe mijn insteek is.
Natuurlijk zie ik uit naar jouw reactie, aanvulling, commentaar en vragen!

Op http://www.emmausexodus.nl vind je een boek in wording. In dat boek wordt aan de hand van het Exodus verhaal de persoonlijke ontwikkeling van mensen geschetst.
Op www.emmaushoogbegaafd.nl vind je veel informatie over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en hoogspiritualiteit.
Op www.emmausvrouwzijn.nl vind je informatie over de verschillen tussen mannen en vrouwen.
Op www.emmausrelatie.nl kun je allerlei informatie vinden over het hebben en onderhouden van relaties. Ook gaat het over seksualiteit.

(zie ook: http://www.linkedin.com/in/dinekesinke)